Starea ta de bine, mereu la îndemână

Află mai multe despre Müller Kefir Kalinka:

Doctor Mihail despre beneficiile Müller Kalinka Kefir - YouTube

Consumat peste tot în lume, chefirul este o băutură îndrăgită de secole, obținută din lapte fermentat, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Denumirea acestuia provine din cuvântul turcesc “keyif”, care descrie starea de bine pe care o avem după ce ne răsfățăm cu această “licoare”.

În comparație cu alte produse lactate, chefirul conține drojdii și bacterii specifice, care ajută la menținerea florei intestinale și prin urmare, la creșterea imunității. S-a observat că probioticele și drojdia de chefir îmbunătățesc echilibrul bacteriilor sănătoase din stomac: De asemenea, facilitează reducerea inflamațiilor din stomac și îmbunătățesc digestia.

Mai mult decât atât, conține o doză bogată de calciu și o mulțime de bacterii probiotice, asigurând astfel reducerea colesterolului.

De ce e bun chefirul pentru mine?

  • Ajută împotriva infecțiilor. Probioticele pe care le regăsim în chefir au proprietăți antibacteriene menite să apere corpul de potențiale infecții. Un probiotic unic al chefirului este chiar Lactobacillus kefiri, care poate inhiba creșterea bacteriilor periculoase, cum ar fi E. coli, Salmonella sau Helicobacter pylori.  
  • Este o sursă incredibilă de proteine & vitamine. Într-o porție de Müller Kefir Kalinka poți beneficia de 16 g de proteine la porția de 500 g. Astfel, contribui la întreținerea masei musculare și ai un supliment nutritiv care întărește organismul datorită aportului de vitamine și minerale, printre care calciu, potasiu sau vitamina D. 
  • Reduce colesterolul și stabilizează glicemia. S-a demonstrat faptul că pacienții care consumă chefir în mod regulat au un nivel mai redus de zahăr în sânge și chiar pot avea valori mai mici ale hemoglobinei glicate (HbA1c). În plus, poate ajuta la îmbunătățirea colesterolului, datorită probioticelor care  influențează cât de mult colesterol se preia din alimente.
  • Poate ameliora intoleranța la lactoză. Este mai ușor de consumat de către cei care au această intoleranță, datorită probioticelor din compoziție, care ajută la diminuarea conținutului de lactoză. Mai mult, specialiștii în domeniu susțin că există posibilitatea ca această băutură lejeră să ajute la digerarea lactozei de-a lungul timpului, ceea ce poate dezactiva această afecțiune.

Contextul perfect pentru un Müller Kefir Kalinka poate fi oricând vrei tu. Dimineața, lângă o porție delicioasă de cereale sau poate alături de mixul de semințe preferat. E recomandat chiar și la prânz, sub forma unui sos de salată homemade, aromatizat cu mărar, cu puțin oțeț balsamic și ulei de măsline. 

În plus, poate fi o gustare între mese, dacă simți că nu te-ai săturat cu ce ai consumat la masa anterioară. La cină, îl poți folosi la gătit sosuri de friptură sau te poți bucura de el așa cum e, simplu și ușor. 

Pe lângă gustul răcoritor, ceea ce face ca Müller Kalinka Kefir să fie special este chiar drojdia de chefir. Dacă și tu ești în căutarea unei băuturi revigorante, ai găsit aliatul perfect! Ție cum îți place să bei chefirul? Dacă încă nu l-ai încercat până acum, Müller Kalinka Kefir este alegerea ideală.

Surse:

https://www.virusprotect.ro/ce-este-chefirul-cum-se-obtine-si-care-sunt-beneficiile-lui-pentru-mentinerea-sanatatii/

https://www.eva.ro/sanatate/medicina-preventiva/iti-place-sa-bei-chefir-are-multe-beneficii-dar-si-contraindicatii-articol-212295.html

https://vegan.rocks/ro/blog/health-benefits-of-kefir/

https://www.webmd.com/diet/kefir-good-for-you

https://www.womenshealthmag.com/uk/food/healthy-eating/a29773308/kefir-benefits/ Dacă ți-a plăcut acest articol îl poți împărtăși cu prietenii tăi


Magia fulgilor de ovăz
Respectă-ți timpul tău cu tine!
Ai grijă de corpul tău și el va avea grijă de tine
Explorează cu ochii, descoperă cu sufletul!
Lucrurile mici care contează În viața de zi cu zi