Magia fulgilor de ovăz

Se spune că cel mai frumos dar pe care poți să îl oferi celor dragi este să fii sănătos. Începe cu lucruri mici, fundamentale, care îți pot aduce o mulțime de beneficii pentru nutriție și te pot ajuta să îți menții sănătatea la cote maxime.  O dietă zilnică echilibrată reprezintă un aspect important pentru o viață sănătoasă, iar fulgii de ovăz aduc multe beneficii corpului tău. Aceste cereale integrale mai sunt cunoscute și sub numele de avena sativa și sunt cultivate în mod obișnuit în regiunile temperate. Se consumă de obicei sub formă de fulgi, deoarece ovăzul nu poate fi mâncat în stare crudă. Prin urmare, acesta se procesează prin măcinare, după ce boabele de ovăz au fost curățate, decojite și coapte în prealabil. Sunt recomandate pentru o alimentație bogatăîn fibre, care poate aduce numai beneficii corpului tău.

De ce ar trebui să incluzi fulgii de ovăz în meniul tău zilnic? Ei bine, noi ne-am gândit la câteva motive care te pot convinge să-ți faci un obicei din a consuma aceste cereale.

1.       Sunt foarte bogați în fibre, nutrienți, carbohidrați și proteine. Dacă vrei o sursă bună pentru toate acestea, află că fulgii sunt soluția cea mai potrivită pentru organismul tău. În plus, sunt încărcați cu vitamine, minerale și compuși vegetali importanți, ceea ce îi pune în topul listei celor mai hrănitoare alimente.

2.       Oferă un boost sistemului tău imunitar. Având un aport de elemente care ajută la menținerea sănătății, ovăzul sprijină lupta împotriva infecțiilor. Arma secretă este beta-glucanul, care propulsează neutrofilele spre zona unde există o infecție și contribuie la capacitatea acestora de a elimina bacteriile care au provocat dezechilibrul.

3.       Sunt partenerul perfect atunci când îți dorești să slăbești. Datorită faptului că sunt foarte sățioși și au un aport scăzut de calorii, ajută mult la scăderea în greutate. Este recomandat să incluzi fulgii de ovăz chiar de la mic dejun, pentru că beta-glucanul deblochează eliberarea peptidei YY, care aduce un aport caloric destul de mic organismului și reduce astfel riscul de obezitate.

4.       Scad nivelul de colesterol din sânge. La nivel global, bolile cardiovasculare sunt tot mai des întâlnite și afectează un număr tot mai mare de persoane, indiferent de vârstă. Multe studii recunosc eficiența fibrei de beta-glucan în reducerea nivelului de colesterol și a bolilor de inimă.

5.       Crește nivelul de energie și îți dă senzația că poți „muta munții din loc”. Fiind o sursă bună de carbohidrați, principalul motor pentru energia organismului tău, nutriționiștii recomandă fulgii de ovăz ca să ai un tonus de invidiat. Acești carbohidrați au o descompunere mai lentă și nu cresc nivelul zahărului din sânge la fel de rapid cum se întămplă în cazul dulciurilor, de exemplu.  Mai mult, conțin vitamine precum tiamina (vitamina B1), niacina (vitamina B3) și acidul folic (vitamina B9), care sprijină corpul la metabolizarea energiei.

Există o varietate de rețete cu care te poți distra la primele ore ale dimineții, de la ovăz instant și biscuiți bio, până la brioșe cu fulgi de ovăz și scorțișoară. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție să te distrezi în bucătărie, există o variantă perfectă pentru toți cei cu un ritm de viață activ și alert. Mai exact, ai trei opțiuni care te ajută să te simți bine mereu și să contribui cu ceva la menținerea sănătății tale, în fiecare zi!

Dacă preferi lucrurile simple, noul Müller Oats! Classic cu fulgi de ovăz și lapte ar putea fi alegerea ta pentru un mic dejun delicios, la fel de bun ca o gustare făcută în casă. Pentru cei care vor să-și potolească pofta de ciocolată, dar și senzația de foame, Müller Oats! cu Ciocolată va fi pe cât de sățios, pe atât de savuros. Ești în tabăra celor care iubesc fructele? Atunci Müller Oats! cu Mere se va potrivi perfect cu stilul tău de viață și aroma proaspătă a fructelor de toamnă îți va aminti puțin de plăcintele cu mere ale bunicii.

Indiferent de gusturi, Müller Oats! are întotdeauna o porție îmbietoare de budincă yummy, über bună pentru tine în zilele când îți dorești ceva echilibrat, consistent și bogat în fibre. Poftă über bună!Dacă ți-a plăcut acest articol îl poți împărtăși cu prietenii tăi


Starea ta de bine, mereu la îndemână
Respectă-ți timpul tău cu tine!
Ai grijă de corpul tău și el va avea grijă de tine
Explorează cu ochii, descoperă cu sufletul!
Lucrurile mici care contează În viața de zi cu zi