Lucrurile mici care contează În viața de zi cu zi

Un gest minor poate schimba complet ziua cuiva. Fie că vorbim despre un salut plin de viață, adresat unui străin alături de un zâmbet sincer, o floare strecurată pe biroul colegei aflată sub presiunea unui deadline sau o vorbă încurajatoare prietenului care se pregătește să ia o decizie importantă, orice lucru mărunt, făcut din suflet, poate contribui la o stare mai bună a celor din jurul tău.

Mai ții minte cum a fost ultima dată când cineva ți-a făcut o surpriză și a reușit să-ți smulgă un zâmbet, o îmbrățișare sau chiar hohote de râs? Cum te-ai simțit atunci?

Reamintește-ți starea de bine pe care o resimțeai, senzația aceea că totul are o rezolvare și doza de fericire care ți se împrăștie prin tot corpul. Toate astea îți sună familiar, nu-i așa? Parcă ai vrea să capturezi sentimentul într-un borcan și să-l împărtășești atât cu tine, cât și cu cei dragi.

Ei bine, ca să-ți dovedesc cât de ușor este să înseninezi ziua unui om, o să-ți povestesc despre Irina, o tânără angajată la un lanț de cafenele, a cărei personalitate colorează instant întregul local din clipa în care intră pe ușă.

În fiecare dimineață, Irina deschide cafeneaua fredonând veselă câte o melodie care i-a intrat pe sub piele în ziua anterioară. Încă de la primul client, ospitalitatea și vivacitatea ei te învăluie ca o păturică pufoasă în diminețile de iarnă, iar vocea ei caldă te îndeamnă să îi răspunzi cu aceeași monedă.

Imaginează-ți că intri să-ți cumperi o cafea într-o zi în care simți că ar trebui să te clonezi în mai multe exemplare ca să poți rezolva tot ce ai de făcut. Irina îți surâde ștrengăresc și te întreabă cu ce licoare magică te poate servi. Urmează o discuție scurtă și voioasă, în care parcă îți citește gândurile și te îmbie cu o mică recompensă înainte ca tu să fi început ziua de muncă.

“Personal, recomand puțină frișcă deasupra. Îți va da un gust deosebit și vei avea mai mult spor la birou. Și încă ceva: în timp ce-ți aștepți cafeaua, dă-mi un număr de la 1 la 5 și îți voi spune afirmația ta pentru astăzi.” Intri în joc, alegi numărul și primești pilda zilei, care zici că ar fi fost scrisă fix pentru tine.  Iar atunci, starea ta se schimbă.

Felul Irinei de a fi, pofta de viață și energia pozitivă pe care o emană te încarcă și pe tine cu chef de muncă și, în ciuda faptului că ai venit cu un nor ploios deasupra ta, pleci de acolo mai senin ca niciodată și ai putea spune, chiar mai fericit.

Așa că oricând ai ocazia să faci un gest drăguț pentru cineva, nu mai sta pe gânduri! Comandă-i mamei tale un buchet din florile preferate fără vreo ocazie anume, răsplătește-te după o zi plină de ședințe cu un Müller Pezzi Iaurt cu bucăți maaaari de cireșe, ascunde un Müller Mix în ghiozdanul celui mic atunci când pleacă la școală sau așteaptă-ți partenerul cu un vin bun și muzica preferată după o zi lungă la birou… Sunt lucruri mărunte, care pot aduce atât de multă bucurie, cu un efort minim.

Și-apoi, te mai întreb ceva: ce poate fi mai frumos decât să fim și noi la rândul nostru mesageri ai fericirii?Dacă ți-a plăcut acest articol îl poți împărtăși cu prietenii tăi


Starea ta de bine, mereu la îndemână
Magia fulgilor de ovăz
Respectă-ți timpul tău cu tine!
Ai grijă de corpul tău și el va avea grijă de tine
Explorează cu ochii, descoperă cu sufletul!