Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o tigaie mică, se amestecă zahărul, amidonul de porumb, sarea și 4 linguri de băutură de migdale până se obține o pastă netedă. Se adaugă apoi restul de băutură de migdale și se omogenizează. Cu ajutorul unui curățător de legume, se decojește o fâșie subțire de coajă de lămâie, care se adaugă în tigaie împreună cu batonul de scorțișoară. Amestecul se fierbe la foc mediu-mic, amestecând constant, pentru a permite coajei de lămâie și scorțișoarei să infuzeze lichidul. Când începe să fiarbă, se îndepărtează coaja de lămâie și batonul de scorțișoară, apoi se continuă fierberea până când compoziția începe să se îngroașe. Se reduce focul la minim și se amestecă în continuare timp de încă 5 minute. Amestecul se toarnă uniform în patru boluri sau forme și se lasă să se răcească ușor. Apoi, se dă la frigider pentru cel puțin o oră, până când se întărește.
Poftă bună!