Carrot cake vegan

Ingrediente:

  • 300 de grame de făină
  • 100 de grame de zahăr brun
  • 3 lingurițe de scorțișoară
  • ¼ linguriță de nucșoară
  • 10 grame praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare
  • 180 ml băutură vegană cu vanilie
  • 70 grame ulei de măsline sau alt ulei vegetal
  • 1 păstaie de vanilie
  • 300 grame morcovi rași fin

Crema:

  • 150 g caju hidratat peste noapte
  • 180 ml băutură vegană cu vanilie
  • 40 g sirop de arțar sau miere
  • 1 ½ linguriță suc de lămâie sau suc de lime

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele uscate într-un bol. Se adaugă băutura vegană, uleiul și semințele din păstaia de vanilie, apoi se omogenizează bine. Se încorporează morcovii răzuiți și se amestecă până la omogenizare.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată și se coace în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 45 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Pentru cremă, toate ingredientele se mixează într-un robot de bucătărie de mare putere până când se obține o textură fină. Dacă este necesar, se mai poate adăuga puțină băutură vegană pentru a ajusta consistența.

Poftă bună!

Dacă ai rețete proprii gătite cu produse Müller, share-uieste-le cu noi ca să le putem publica pe site.