Bundt cake über delicios

Ingrediente:

Pentru bundt cake (sau guguluf):

  • 230g unt
  • 35g cacao
  • ½ linguriță sare
  • 200g apă
  • 270g făină
  • 250g zahăr
  • 1 ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă mari (sau 3 mai mici)
  • 180g smântână Müller 24% grăsime
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • drops de ciocolata

Pentru glazură:

  • 150g ciocolată neagră
  • 150g smântână lichidă pentru frișcă

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Într-o oală mică pune untul, cacao, apa și esența de vanilie. Amestecă la foc mic până când se topește untul și compoziția se omogenizează.

Într-un bol amestecă făina, zahărul, sarea și bicarbonatul. Toarnă compoziția lichidă și omogenizează.

Adaugă ouăle, unul câte unul, apoi încorporează cu o spatulă smântâna über cremoasă de 24% grăsime și dropsurile de ciocolată.

Toarnă compoziția în forma de bundt cake și se lasă la copt timp de 45 min – 1 oră, până când trece testul scobitorii.

Lasă bundt cake-ul să se răcească complet, ca apoi să torni deasupra glazura.

Într-o oală mică încălzește smântâna lichidă și adaugă ciocolata. Când s-a topit și s-a omogenizat, toarn-o peste bundt cake și decorează-l așa cum îți place.

Poftă über-bună!

Dacă ai rețete proprii gătite cu produse Müller, share-uieste-le cu noi ca să le putem publica pe site.