Ingrediente:
Pentru bundt cake (sau guguluf):
Pentru glazură:
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Într-o oală mică pune untul, cacao, apa și esența de vanilie. Amestecă la foc mic până când se topește untul și compoziția se omogenizează.
Într-un bol amestecă făina, zahărul, sarea și bicarbonatul. Toarnă compoziția lichidă și omogenizează.
Adaugă ouăle, unul câte unul, apoi încorporează cu o spatulă smântâna über cremoasă de 24% grăsime și dropsurile de ciocolată.
Toarnă compoziția în forma de bundt cake și se lasă la copt timp de 45 min – 1 oră, până când trece testul scobitorii.
Lasă bundt cake-ul să se răcească complet, ca apoi să torni deasupra glazura.
Într-o oală mică încălzește smântâna lichidă și adaugă ciocolata. Când s-a topit și s-a omogenizat, toarn-o peste bundt cake și decorează-l așa cum îți place.
Poftă über-bună!