Fish and Chips - pește crocant cu cartofi aurii și sos ranch

Ingrediente pentru pește:

  • 7 porții de file pește
  • 1 iaurt grecesc Müller,140 g
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • Suc de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță de chimen
  • Sare și piper negru măcinat după gust
  • 1 pahar de pudră Tempura
  • 1 pahar și jumătate de apă minerală rece
  • Ulei de rapiță (pentru prăjit)

Ingrediente pentru cartofii crocanți:

  • Cartofi medii – spălați bine și tăiați felii cu grosimea de 2 cm
  • Sare pentru asezonare
  • Apă pentru gătit
  • Aluat Tempura/ pudră
  • Ulei de rapiță (pentru prăjit)

Ingrediente pentru sosul Ranch:

Mai întâi pregătește peștele. Amestecă într-un bol iaurtul împreună cu condimentele, sucul și coaja de lămâie. Introdu peștii în masa de iaurt obținută, apoi acoperă bolul și lăsă-l timp de trei ore la macerat în frigider.

După cele 3 ore, amestecă în alt bol pudra de tempura cu apa minerală și asezonează cu puțină sare și piper negru. Încălzește o tigaie cu ulei la o temperatură medie-înaltă. Trece fiecare fileu de barbun prin amestecul de tempura, după care îl prăjești bine pe ambele părți până se rumenește frumos și capătă o textură crocantă.

Scoate fileurile de pește într-o farfurie pe hârtie absorbantă.

Fierbe cartofii până se moaie aproape de tot, apoi scoate-i pe o hârtie absorbantă. Amestecă-i cu aluatul Tempura și prăjește-i în ulei încins la temperatură de 185 de grade, până devin aurii și crocanți. La final scoate-i pe o farfurie cu hârtie absorbantă și adăugă puțină sare.

Pentru sosul Ranch, toacă mărunt verdețurile și rade ustroiul. Apoi amestecă bine într-un bol toate ingredientele până obții un mix omogen și completează asezonarea cu sare și piper negru măcinat după gust.

Aranjează pe farfurie peștele, alături de cartofi și sos cremos. Mmmm, poftă über-bună!

Timp de preparare: 3,5 ore

Dacă ai rețete proprii gătite cu produse Müller, share-uieste-le cu noi ca să le putem publica pe site.